У Владимира Зеленского сообщили, что “Роттердам+” тихо сдох

Представитель Владимира Зеленского в Кабмине Андрей Герус констатировал смерть совместной схемы заработка Рината Ахметова с Петром Порошенко.

Роттердам+ закінчився.

На графіку тарифи вугільних електростанцій (теплоелектростанцій, ТЕС). З них видно, що де-факто теплова генерація вже не заробляє Роттердам+.

За даними НКРЕКП, розрахунковий тариф ТЕС згідно формули Роттедам+, який мав бути 1 півріччі 2019 року мав складати 2 грн за кВт-год. https://bit.ly/2N6Otku

Проте вже у останню декаду травня такий тариф впав до 1,53 грн/кВт-год, що на 24% нижче.

За першу декаду червня тариф ще знизився — до 1,43 грн, що на 29% нижче від відповідного тарифу згідно Роттердам+.

Сезонність не має суттєвого впливу на такі тарифи, але для повноти картинки можна порівняти такий тариф із відповідними періодами 2018 року (виділені червоним). В останню декаду травня та першу декаду червня цього року тарифи ТЕС на 17%-24% нижче, аніж минулого року у ці ж періоди.

Таким чином, за червень вугільні елетростанції отримають приблизно на 1,5 млрд грн менше грошей, аніж отримали би при фактичному тарифі Роттердам+.

Загалом за 2 квартал 2019р. при фактичній формулі Роттедам+ тарифна виручка була б на 3 млрд грн більша.

Якщо чесно, то деякі вугільні електростанції у червні будуть навіть збитковими, ну нічого доведеться також затягнути пояс. Фактична ліквідація Роттердам+ відбулася завдяки діям широкого кола осіб, великому публічному резонансу, висвітленню цієї корупційної формули у медіа, соц мережах і т.д. Коротше, ми зробили її разом:).

Але щоб не було і формального існування цієї формули, Президент подає законопроект у парламент, щоб змінити Р+ на Р-. Це діаметрально протилежна позиція до позиції Петра Порошенка, який виправдовува існування Р+ то вимогами МВФ, то якимось іншими видумками.

ВОЗМОЖНО ВАС ЭТО ЗАИНТЕРЕСУЕТ